Anglie Francie Nemecko Madarsko Italie Jamajka Slovensko Spanelsko Turecko Skotsko Sardnie Cesko Bulharsko Andorra Monako Vatikan Slovinsko Chorvatsko Bosna Rakousko Belgie Jersey Gibraltar

Sunday, September 25, 2005

A opět netuším, co bude dál

Když se zamyslím nad současnou situací ve vile, tak musím dojít k závěru, že je vlastně hodně dobře, že po tomto Duelu je týden oddech. Rozhodně to bude čas, kdy se budou moci projevit nový obyvatelé vily. Přeci jen oni jsou stále dost nejasní. Zatímco Martin se prezentruje jako rozumný a v rámci možnosti upřímný člověk, Jindra je přesně to, co se od člověka jeho druhu dá čekat. Je to ve své podstatě egoista a dává to celkem nepokrytě najevo. Také je jasné, že oba příchozí už si rozdělili tábory. On se vůbec poměr sil ve vile celkem stabilizoval. A kupodivu, snad jediný "nezařazený" je Emil. Což se mu ovšem může v budoucnosti hodně vymstít - přeci jen nejsme v žádném filmu a předpokládat, že se Emil, tajemný ochránce práva - samotář (a také příležitostný sexuolog a praktický lékař v jedné osobě) svépomocí prokope až do finále, to asi ne. Stejně tak je jasně vidět, jak se Kačka pomulu, ale jistě odkopává a ukazuje svoji pravou tvář. Z hodné nevinné holčičky, které nikdo nevěřil jedno políbení (natož pak deklarované dva partnery) se přeci jen stává individualita. A nenápadně se přesouvá do tábora Ros»a, Saša, Monika, Wendy.
Včerejší Duel, to byla celkem fraška, ale v zásadě, jakkoliv si to Vladko zpočátku neuvědomoval, hodně pomohla Vladkovi. Nemohl upadnout do polohy mrtvého brouka (Johna Lennona :-)) a vybičovalo ho to k nějaké akci a hlavně, dalo mu to sílu. Přesně podle hesla - co tě nezabije, to Tě posílí.
Jak jsem psal v úvodu, opravdu netuším, co bude dál, kdo bude další. Podle mě se vyostří spory mezi oběma skupinama a je dost jasné, že obě skupiny si vyberou na každé straně jednoho, koho budou kout. Očekávám tedy dva kandydáty - Saša a Regina - ale rozhodně je Zúčtování diost daleko na to, abych mohl spekulovat a dělat fundované závěry. Opravdu, nechám se překvapit !
Defectus

No comments: