Anglie Francie Nemecko Madarsko Italie Jamajka Slovensko Spanelsko Turecko Skotsko Sardnie Cesko Bulharsko Andorra Monako Vatikan Slovinsko Chorvatsko Bosna Rakousko Belgie Jersey Gibraltar

Monday, September 12, 2005

Divoká jízda na Divokou Šárku


Jak jsem slíbil, tady je něco o výletu na Divokou Šárku.
Prvně snad několik situačních poznámek.
  • Nejsme spořádaní cestující
  • Cestovali jsme tramvají (šalinou pro Brňáky)
  • Cesta byla dlouhá (hodinu)
  • Cesta vede skrz celou Prahu
  • Já mám lítačku (tramvajenku, prostě měsíční jízdenku) ... neoznačenou
  • Slečna EKG nemá žádnou jízdenku
  • V tramvajích se občas vyskytne revizor
A to se právě stalo v sobotu. Ujeli jsme sotva tři zasávky a co nevidět, napříč prázdnou tramvají se k nám žene podezřelý člověk. A opravdu, byl to revizor. Naštěstí velmi hodný ! U mě mu vůbec nevadilo, že jsem neměl označenou lítačku a u slečny EKG celkem s přehledem vyřešil situaci, že vlastně nemá nic - prostě nás vysadil na stanici metra a slušně se s námi rozloučil. A tím vlastně skončilo dobrodružství s revizorem - i když zpáteční cestu jsme jeli opět tramvají - pro změnu bez revizorů.

Divoká šárka je velmi milé prostředí. Hned po vstupu jsme pořídili fotku slečny EKG na ceduli vítající nás v parku a pak šup dovnitř.
Koupaliště Džbán je velké, zachovalé (za 40. let minulého století) a kupodivu se tam pár lidí oddávalo vodním radovánkám. Původně jsme jej chtěli obejít, ale nakonec jsme si to rozmysleli a šli radši rovnou nahoru. Po několika fotkách před náročným výstupem jsme se vydali vzhůru. Kopec sice vypadá, že bude velký, ale zdání klame. Ostatně o tom by mohli poreferovat ovce a kozy (zvířata), která tuto trasu velmi často absolovují - jsou přiložené na přiložených snímcích =) Pak jsme se prošli přímo šáreckým údolím - došli jsme až ke koupališti (ne Džbán) a pak zpět. Před zpátečním výstupem z údolí jsme se posílili a pak obrnili na cestu tramvají.
Divoka Sarka

A co říci závěrem ? Kolik třešní, tolik višní, a doufám, že se podobné akce budou opakovat častěji - bez revizorů, samozřejmě !

No comments: