Anglie Francie Nemecko Madarsko Italie Jamajka Slovensko Spanelsko Turecko Skotsko Sardnie Cesko Bulharsko Andorra Monako Vatikan Slovinsko Chorvatsko Bosna Rakousko Belgie Jersey Gibraltar

Monday, October 31, 2005

Reise Reise ..... Radotín, Benešov, Konopiště, Jílové u Prahy ....

Takže tento víkend, jak již tu bylo někde zmíněno, se nesl ve znamení pochodů. Už jsem také psal o tom, jaký by měl být plán. Takže hned úvodem řeknu, že jsme opět velmi flexibilně zareagovali na nastalou situaci a plány trochu změnili...

V pátek jsme vstali celkem brzo a vydali se na plánovanou cestu. Na zastávce tramvaje jsme ovšem došli k závěru, že místo výletu na Konopiště je výhodnější (jak ekonomicky, tak podle počasí a všeobecně) jet někam jinam. A jako místo návštěvy jsme zvolili (no spíš já zvolil a Erika souhlasila) Radotín - město mého dětství.
Dopravili jsme se tam pomocí vlaku, z Hlavního nádraží - jsme prostě vlaky posedlí :-).

Po vystoupní z vlaku jsme se vydali na zběžnou prohlídku města. Přes náměstí a restauraci "U portlandu" (kde se konalo několik svateb naší rodiny) jsme se kolem kostela a gymnázia dostali k domu rodiny Šnáblových. Tam jsem strávil hodně času, hlavně pak na návštěvách, ale také jsem tam do pěti let žil.
Chtěli jsme se stavit za dědou, ale ten byl zrovna na cestách, takže jsme se pomalu vydali na sídliště. Tam vyrůstali mamka a tatka.
Odtud jsme pokračovali kolem bývalého domu Horkých a kolem kina (lístek tam stojí jen 60 Kč !) směr Višňovka k domu dědy Linka.
Radotin 28.10.2005

Cestou jsme minuli zvláštní dům, který jsem několikrát viděl ve snech, ale netušil jsem, odkud ho znám.
Višňovku jsme hezky minuli, ale vzhledem k tomu, že jsem tam dobrých 20 let nebyl, jsme se celkem trefili ... Domek je ve stadiu rekonstrukce - přední část je opravena a na baráku vládla tvůrčí atmosféra.
Erice pak už ze zvyku začala být zima, takže jsme utíkali zpět na vlak.

Večer po návratu domů jsme šli na film Doblba. Film rozhodně nenadchnul - viděl jsem již mnohem zdařilejší kousky, ale tak, zas úplně to nejhoší to nebylo ...
Na večeři jsme skočili do naší super restaurace - Hejtmanské bramobory byli vynikající, stejně jako pivo :-)

V sobotu jsem pak vyrazili na výlet na Konopiště a do Jílového. Všechno šlo až podezřele hladce. Hned na nádraží ve Vršovicích nás čekalo překvapení - chlap s tak dlouhým nosem, že i Pinokio by záviděl :-)
Po té, co jsme dorazili do Benešova, jsme šli směr Kanopiště. Cesta byla krásná - slunce svítilo a stromy hrály všemi barvami.

Na zámek jsme dorazili v době polední pauzy. Koupili jsme si vstupenky na 3. okruh - tedy soukromá rezidence rodiny Ferdinanda d'Este. Mezitím jsme poobědvali v parku.
Erika si na sluníčku chvilku zdřímla a mohli jsme jít na prohlídku.
Během více jak hodiny jsme viděli řadu zajímavostí ze soukromého života následníka trůnu.
Fotogalerii si můžete otevřít zde:
Konopiste a Jilove 29.10.2005

Hned jak prohlídka skončila jsme museli pelášit na vlak a jet směr Čerčany. Po přestupu na dvojpatrák do Jílového si Erika zase dala svých dvacet.
Jakmile jsme vystoupili z vlaku, vyrazili jsme po drobné korektuře směru do Jílového - stanice Jílové u Prahy je vlastně v městečku Kabáty.
Za půl hodinky jsme byli v Jílovém, přímo na náměstí (na zádech s Erikou, která odmítla vylézt poslední kopec ;-)). Tam jsme si dali chutnou večeři a přesunuli se zpět na nádraží - tentokrát po silnici a pěkně po tmě.

Hned jak jsme přišli na nádraží přijel vlak. Měl pět vagónů, ale jediné cestující - nás ! Cesta trvala skoro hodinu a mohla být i pěkná, kdyby se ve vlaku topilo ... Takže jsem dojeli celkem dobře vytuhlí - okamžitě jak jsme dojeli domů, jsme skočili do postele a spát (jen jsme se lehce podívali, jak dopadl Duel Vyvolených ...)
Defectus

No comments: