Anglie Francie Nemecko Madarsko Italie Jamajka Slovensko Spanelsko Turecko Skotsko Sardnie Cesko Bulharsko Andorra Monako Vatikan Slovinsko Chorvatsko Bosna Rakousko Belgie Jersey Gibraltar

Saturday, May 24, 2008

Woburn safari

Tak ted je ten pravy cas dokoncit dva resty.
Prvni je o nasem vylete na Woburn Safari. O co se jedna - no je to proste safari :-) Woburn je vesnice asi 30 mil severne od Londyna (nedaleko dalnice M1). A safari je vlastne takovy park, kde zvirata "volne" pobihaji a mezi nima jezdi po silnicce auta a lide tak maji moznost byt opravdu primo mezi nima. Nektera zvirata jsou stejne za plotem, napriklad sloni, ale k vetsine z nich se clovek dostane opravdu na dosah.
Musim rict, ze takove setkani se lvy, to je opravdu zazitek. Hlavne kdyz si clovek uvedomi, ze nemame pancerovane auto, a ze kdyby ty lvi fakt chteli, tak se do nasi "konzervy" lehce dostanou.
Zase na druhou stanu, vsude se tam vyskytuje spousta strazcu v oranzovych "tygroidnich" jeepech, kteri by se o nas urcite postarali (pokud by se o nas prvne nepostarali lvi :-))
A nejzajimavejsi tam stejne byly opice - takove male potvurky, porad lezly lidem po autech a tak. My jsme meli trochu stazene okynko a ty potvurky se hned hrabaly dovnitr - ale nedostaly se nam na klin.
Bohuzel i pres zakaz krmeni lide hazeli zviratum jidlo (zase na druhou stranu nevidim nic spatneho na tom dat opici banana :-)).
Kousek od arealu byla jeste takova mensi pesi Zoo - my jsme z ni videli klokany (albiny :-)) a pstrosy, ale po odjezdu jsme se dozvedeli, ze tam je toho jeste vic - takze se tam asi podivame jeste jednou :-)
Nejake fotky najdete tradicne pod clankem.
Ondra

Woburn Safari (May 2008)

No comments: