Anglie Francie Nemecko Madarsko Italie Jamajka Slovensko Spanelsko Turecko Skotsko Sardnie Cesko Bulharsko Andorra Monako Vatikan Slovinsko Chorvatsko Bosna Rakousko Belgie Jersey Gibraltar

Friday, September 12, 2008

Cesta Evropou - Francie - Andorra - Italie - Chorvatsko - Bosna a Hercegovina - Plitvicka jezera

ZacatekFrancieAndorraZpatky do FrancieItalieChorvatskoBosna a HercegovinaPlitvicka jezeraCesta do Ceska / Zaver
Takze nase zatim nejdelsi a nejdobrudruznejsi vyprava skocila. Predne nekolik statistickych udaju:
5020 mil (cca 8000 km)
300 mil za den
550 litru benzinu
68 litru vody co jsem za tu dobu vypil :-)
2500 liber
12 statu
7 hotelu
Uz z techto cisel je patrne, ze lepsi vypravu jsme si nemohli prat.

A ted poporade. Nekdy na jare nas napadlo, ze by bylo zajimave udelat si vypravu skrz naskrz Evropou. Probehlo mezi nami nekolik vzrusenych debat a vlastne az do poloviny cervence nebylo jasne, jak vlastne bude vyprava vypadat. Pracovnich variant bylo nekolik (celkem 3 :-)) a nakonec vyhrala ta kompromisni (jak to tak byva). Ta pocitala s vyjezdem v patek, projetim Evropy od zapadu na jih, vychod, pak sever a pak zpet na zapad. Puvodne trasa pocitala s opacnou rotaci (rekneme ve smeru hodinovych rucicek) - tedy od zapadu na vychod, pak na jih, pak na zapad a pak na sever... no myslim, ze je to uplne jasne :-)
Bohuzel slecna EKG mela jiste povinnosti v Trebici, takze z teto varianty (kterou jsem navrhoval ja) seslo a ja to nakonec jeste sam rad uznal za nesmysl.

Priprava vypravy zabrala nejaky cas a nebyla veru jednoducha. Museli jsme zaridit ubytovani, prejezd tunelem do Evropy, pojisteni auta, prohlidku auta, nakup surovin, map, plany, ale vse se zdarilo! Takze jsme v patek 22/08/2008, nekdy kolem 16:00 nastoupili u nas za barakem do auta a vyrazili.

No comments: